Filtre:

Filtrele autovehiculului:

· Filtrul de aer :

o Caracteristica si rolul acestuia este de forma o “bariera” care sa opreasca particulele de praf, impuritati si chiar obiecte de mari dimesiuni ca criblura sau insecte care altfel ar deteriora prematur sau chiar distruge motorul autovehiculului pe care il conduceti.

o Materialul preponderent din constructia unui filtru de aer este hartia. Aceasta, suprapusa in mai multe straturi de porozitate, densitate si structura diferita  care va mentine motorul dumneavoastra in parametrii optimi.

 

· Filtrul de ulei:

o Filtru de ulei protejeaza motorul impotriva particulelor metalice dar si a rezidurilor provenite din procesul de combustie ca cenusa si calamina. Practic, acesta are grija ca in timpul procesului de ungere a motorului, inainte ca uleiul sa fie aspirat de pompa de ulei sa blocheze micile particule de metal, rezultate din frecarile interne din timpul functionarii precum si alte impuritati care altfel ar duce la uzura accelerata a motorului.

o Materialul care sta la baza unui filtru de ulei este asemanator cu cel al unui filtru de aer, insa, in cazul filtrului de ulei straturile de hartie sunt realizate dintr-o densitate mai mica avand nevoie sa fie mai permisive datorita vascozitatii crescute a uleiului.

 

· Filtrul de combustibil:

o Filtrul de combustibil previne ca orice particula mai mare de 8 microni (in cazul masinilor pe carburatie) sau mai mica de 4 microni (in cazul masinilor cu injectie electronica) sa intre in sistemul de alimentare si motor.

 

· Filtrul de habitaclu(polen):

o Acesta, purifica aerul ventilat in interiorul masinii de agenti ca: praf, gaze de esapament si polen care pot declansa o reactie alergica cu simptome asemanatoare unei raceli (lacrimarea ochilor, stranut, stare de oboseala generala).

o Filtrele de habitaclu sunt de doua feluri:

o Filtrul de habitaclu standard- facut din hartie asemanatoare filtrului de aer folosit la motor, cu rolul de a preveni patrunderea prafului si a altor impuritati mici in interiorul masinii.

o Filtru de habitaclu imbogatit cu carbon activ – care pe langa rolul de filtrare, este capabil sa neutralizeze chiar si gazele toxice de esapament provenite de la traficul inconjurator precum si alti agenti daunatori sanatatii dumneavoastra.